crta

Blog - studeni 2013
utorak, studeni 26, 2013

​Nemira. Naselje smješteno nekoliko stotina metara ispod magistrale, udaljeno oko tri kilometra od Omiša u smjeru Makarske, stotinjak i nešto kilometara zapadnosjeverozapadno od Dänikenove Troje, daleko od gustog prometa, idealna za obiteljski odmor, mjesto gdje i putnik namjernik, čak i iz susjedne države može uživati plivajući u kristalno čistom moru, gradelati se na dvjema prekrasnim šljunčanim plažama ili se sakriti u sjeni mirisnih borova.

Naselje koje bi desetljećima i desetljećima europskog hrvatskog sna živjelo mirno i spokojno da u njem, uz naslijeđe Ine, supruge, ne MOL-ove, nije svoje nepokretno blago nenadano počeo širiti poznati splitski kolekcionar umjetnina i starina, slika, skulptura, amfora, starorimskog stakla, inkunabula, unikatnih geografskih karata, plovila, članarina hrvatskih gospodarstenika, životinja, živih i prepariranih, te fosilnih ostataka izumrlih vrsta.

Uz poznate bunkere pod kućom u zagrebačkom Gornjem prekrižju i pod nemirajskim vilama, na pomorskom dobru nedaleko od Vile Marije, ekspertni podvodnoarheološki tim Jasena Mesića, bivše desne ruke još jednog velikog samozatajnog hrvatskog kolekcionara, otkrio je novo, podmorsko Nadanovo skrovište.

Naime, na navedenoj lokaciji pronađeni su ostatci ni manje ni više nego potopljene Noine arke na kojoj su povjesničari i viktimolozi, specijalisti za biblijsko kao i doba druge polovine dvadesetog stoljeća, identificirali fosilne ostatke mnogih životinjskih vrsta te na opće iznenađenje, a nakon potvrde vrhunskog hrvatskog stručnjaka za forenziku Dragana Primorca, i ostatke Evinih karličnih kostiju i Adamovih podlaktica, što su dokazi kako da lov i skupljanje članarine nisu bile najegzotičnije zanimacije Nadana Vidoševića, tako i da su Adam i Eva (a ne Evo ili Stevo) prvi Hrvati.

Iz anonimnih izvora bliskih policijskoj istražiteljskoj ekipi, priča se kako je u niši foajea jedne od vila zamijećena i polica sa nevelikim staklenkama sa prozirnom tekućinom u kojoj su plutali sferoidi nalik orašastim plodovima ne odveć hrapave površine. Na nekoliko njih su primijećeni parovi slova JŠ i DŠ, za koje se pretpostavlja da predstavljaju inicijale.

Nemira. Naselje smješteno nekoliko stotina metara ispod magistrale, udaljeno oko tri kilometra od Omiša u smjeru Makarske, daleko od gustog prometa, idealna za obiteljski odmor. Za one koji traže ugodnu atmosferu, šljunčane plaže u sjeni borova, kristalno čisto more, Noinu arku, Ali Babinu pećinu ili možda Atlantidu, Nemira je pravi izbor.

bolegr @ 23:01 |Komentiraj | Komentari: 4 | Prikaži komentare
©
Creative Commons License
Based on a work at www.bolegr.bloger.hr.
Permissions beyond the scope of this license may be available at http://www.bolegr.bloger.hr
crta


crtice i tockice
Index.hr
Nema zapisa.