crta

Blog - ožujak 2014
četvrtak, ožujak 27, 2014

​Dotaknuli nemarom dno, a onda je i ono popustilo...

dno dna

bolegr @ 14:53 |Komentiraj | Komentari: 3 | Prikaži komentare
petak, ožujak 21, 2014

 

iVICa

bolegr @ 23:32 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
srijeda, ožujak 19, 2014

Prvo je Boro dobio nagradu za pisanje, a onda je izgleda pisanje dobilo nagradu za Boru.

Prekjučer im se omaklo "Veliko priznanje Borisu D.", a onda su to jutros, rećemo, "popravili". "Veliko priznanje za Borisa D." i to puta dva. Da ne bi bilo slučajno. Kome priznanje? Mami i tati što ga rodiše? Nini što ga ima u preduzeću?

E što volim Njutanji.
bolegr @ 21:29 |Komentiraj | Komentari: 3 | Prikaži komentare
srijeda, ožujak 12, 2014
bolegr @ 19:20 |Komentiraj | Komentari: 4 | Prikaži komentare
utorak, ožujak 11, 2014

​​​Hrvatsko pravosuđe, na zamolbu Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi te Ministarstva obrane, izmijenit će kazne prvostupanjskih presuda doktoru Ivi Sanaderu i pojedincima koji su se skrivali u skutima poštene parlamentarne domoljubne i bogobojazne stranke Hrvatske demokracke zajebnice. Namjesto zatvorskih kazni koje bi dodatno opteretile ionako prenapučene hrvatske kaznionice, primijenit će mogućnost pretvorbe istih u dobrotvorni rad. Doktor Sanader bit će raspoređen na odjel neuropsihijatrije u Kliničkom bolničkom centru Sveti Duh, Branka Pavošević i Nevenka Jurak svoju će karijeru dobrotvornog rada započeti u Kliničkom bolničkom centru Sestre milosrdnice, dok će Mladen Barišić biti raspoređen na Rebro.

Kako prenose zagorski mediji, Ivan Jarnjak neće podnijeti žalbu na presude, Ratko Maček također, dok izvori bliski Trgu žrtava fašizma javljaju kako se posljednji precjednik organizacije ne osjeća najbolje.

Ne bi li sprali ljagu te vratili poljuljani ugled i dio pokradenog novca, članstvo organizacije za koju su mislili da je politička stranka, njih dvjesta tisuća, prijavit će se, a sukladno članstvu Hrvatske u OTAN-u i potpisanim protokolima za izvanredne situacije u svijetu i okolici, za trosmjensko sudjelovanje u mirovnim misijama i to prvenstveno u intendantskim službama, konkretno povećanje kvota pomoćnog kuhinjskog osoblja na poslovima guljenja krumpira i luka. Instrukcije novom kadru davat će profesor Petar Čobanković koji je za ovu priliku izjavio: "I šišanje i guljenje su metode koje mi prakticiramo godinama tako da će instrukcije biti kratke i efikasne."

Iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje javljaju kako će odlaskom provjerenog HaDeZeovog članstva u NATO misije biti oslobođena radna mjesta za nezaposlene, čime će posredno biti rasterećen njihov zavod te će biti primorani otpustiti višak radne snage što neće bitno utjecati na tendenciju pada nezaposlenosti u Republici Hrvatskoj u 2014. godini, a čime će biti ispunjeno jedno od predizbornih obećanja stranke na Vlasti.

Vraćeni ukradeni novac, ako ga uopće bude, bit će uplaćen u državni proračun i namijenjen nabavi novih vozila za potrebe pojedinih ministarstava i članova Vlade.bolegr @ 13:43 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
ponedjeljak, ožujak 10, 2014
Koce Trajanovski, gradonačelnik Skopja, rodnog mjesta Darka Pančeva i Agneze Bojaxhiu, poznate i kao majka Tereza, predložio je svojem kolegi Fatmiru Dehariju razmjenu naziva gradova.

Naime, unatoč povijesnim činjenicama i stoljećima dubokim tragovima kojim se ponose, svaki svojim naravno, svi građani kako Skopja, makedonske metropole, tako i Kičeva, gradića na zapadu Makedonije, Trajanovski uporište u svojoj ideji nalazi u otkrivenom novoizgrađenom spomeničkom blagu diljem makedonskog glavnog grada te drugom zakonu termodinamike. Sve to potkrijepiio je i nedavno objavljenim tekstom u britanskom The Guardianu koji glavni grad Makedonije proglašava i metropolom kiča. Naglasio je kako se toj ideji ne protive ni Esma Redžepova i Vlatko Lozanovski Lozano, glazbenici poznati po tome da se nisu uspjeli probiti do Eurosonga i to u nekoliko navrata, sve do Esminog nastupa prošle godine.

Državne administrativne uloge, stanovništvo, te razglednice, kao i rijeke Tresku i Vardar, ne bi dirao. Vasila Tupurkovskog nije spominjao.
 
bolegr @ 12:08 |Komentiraj | Komentari: 3 | Prikaži komentare
subota, ožujak 8, 2014

A štajaznam... Dan žena je.

Nekad se to proslavljalo tako da se žene-supruge, žene-majke, žene-kolegice, žene-ljubavnice darivalo. Malen znak pažnje (ili malo veći) u znak sjećanja na borbu njihovih suspolnica za prava, jednakost. Na nešto što bi trebalo biti svakodnevicom. Žene bi, dotjeranije nego inače, čak i nedjeljom, išle na tržnice ili posao iščekujući sitne znakove pažnje i uvažavanje do pretjerivanja, znale dobiti u izgradnji slobodnog i neovisnog društva zaboravljene nježnosti, ali i laskanja do lascivnosti, dakle i više nego li su tražile. Bilo je i onih koje su taj dan morale odraditi svojski jer neki poslovi i zanimanja ne pitaju da dan u tjednu ili godini i nije ih briga za licemjerno izdvajanje jednog dana na uštrb svih ostalih.

Muški bi, dobar dio, u proslavi malo pretjerali, ako je radni dan, prisvojili tu neku slobodonost, nekonvencionalnost pa bi se razveselili, prisvojili taj dan kao dan u kome im žene u zamjenu za cvijetak, bombonijeru i neki sitni kućni ures imaju oprostiti pokoji maligan više ili ruku pruženu previše.

Danas, osvanuo kao atavizam nakon višegodišnje poluilegalne proslave jer ovako sustavno urušavano i urušeno, sustavno unazađivano i unazađeno društvo nema vremena za ljudska pa tako ni ženska prava, i kad se zaboravljene tekovine uzdižu kao nova dostignuća, vama drugarice i dame, prijateljice i ljubavnice, kolegice i majke, čestitam sve dane, a 8. mart kao dan sjećanja na Rozu i Klaru. I ne dajte se!

Osim kad poželite dati se. Onda se dajte do kraja! *

bolegr @ 17:30 |Komentiraj | Komentari: 3 | Prikaži komentare
četvrtak, ožujak 6, 2014

 

Zagrebparkinški holdinžani (il se veli zagrebačkoholdinški parkinžani?), njih tri, na pauzi. Najstariji, autoritet:
- Ma ne da je šezdesdrugo godište, stošezdesdrugo je!

bolegr @ 11:20 |Komentiraj | Komentari: 3 | Prikaži komentare
©
Creative Commons License
Based on a work at www.bolegr.bloger.hr.
Permissions beyond the scope of this license may be available at http://www.bolegr.bloger.hr
crta


crtice i tockice
Index.hr
Nema zapisa.