crta

Blog - svibanj 2014
ponedjeljak, svibanj 19, 2014

Kaptol – Zagreb – Sarajevo – Beograd, 18. svinja 2014.

Nadbiskup zagrebački, kardinal Josip Bozanić i predsjednik Hrvatske biskupske konferencije, nadbiskup mons. Želimir Puljić primili su u prijateljski posjet Zorana Milanovića, predsjednika Vlade Republike Hrvatske koji im se na proputovanju Lijepom Našom, a povodom elementarnih nepogoda koje su pogodile Hrvatsku te susjedne države, zahvalio na ustrajnoj molitvi za spas ugroženih katolika i drugih Hrvata na poplavljenim područjima Republike Hrvatske. Tom ih je prilikom izvijestio kako će provesti istragu o odgovornosti zbog nastale situacije. "Ne tvrdim da je itko kriv, ali želim utvrditi odgovornost", izjavio je prilikom zajedničkog obraćanja medijima.

Nadbiskupi su pak premijera prijateljske Republike Hrvatske obavijestili kako će Kaptol i HBK, a u suradnji sa Hrvatskim Caritasom izvršiti uplatu izvjesne količine hrvatskih kuna na račun Todorićevog Konzuma kako bi ovom maloprodajnom lancu omogućio bolju distribuciju vode i konzervirane hrane potrebitima. Po akcijskm cijenama, naravno.

Ali to nije sve!

Uz kardinale je bio i stožernik Stožera Za Obranu Vlastitih Povlastica koji je Milanoviću najavio novu akciju ovog homoljubnog pokreta: odlučili su živim štitom stati na nasipe uz nabujalu Savu kako bi spriječila okupaciju hrvatske zemlje, te navodno izjavio kako "sava nije nikakva slovenska rijeka već je to prikriveni srbin peder koji svoju pravu sliku pokazuje na ušću u beogradu" sve to potkrijepivši citatima srpskog partijarha Irineja o božjim opomenama, porocima, zlobi i bezakonju, te komparabilnim metodama zaključio da je hrvatski bog milostiviji za oko dvaipol metra vodostaja od srpskog i muslimanskog, i dodao kako je nažalost razvidno da je u Srbiji i Bosni srazmjerno više pedera i homoseksualaca nego u Hrvatskoj. Hercegovinu nije spominjao.

bolegr @ 15:38 |Komentiraj | Komentari: 6 | Prikaži komentare
ponedjeljak, svibanj 12, 2014
bolegr @ 09:22 |Komentiraj | Komentari: 0
utorak, svibanj 6, 2014

Crveni su si sami krivi. Smjena na vrhu nije bila neočekivana.

Skoro frtalj stoljeća prođe, a oni opet zahvaljujući vlastitim greškama puše. Jest, bilo je bljeskova u ovom stoljeću, ali to nije to. I nema tu mjesta za upiranje prsta u nekog drugog. Svojim su propustima dopustili drugima, plavima, ali i crnima i zelenima, da ih rastegnu po terenu, razvuku im obranu i zabiju im golčine u sudačkim nadoknadama. Odlični su bili dok su, kao pravi oporbenjaci što snivaju premoć, napadali, na tuđim greškama i svojom inventivnošću zabijali golove drugima, ali kad su se domogli liderstva, stvar se stubokom promijenila. Nisu izdržali pritisak, pozicija im skroz poljuljana i više ne ovise o svojim potezima. Kiks za kiksom i eto ih u sjeni plavih.

Uostalom, kako intelektualno superiorni nogoloptači znaju reć, lopta je okrugla i danas svatko igra nogomet. Crveni. Redsi. Liverpool. A titula prvaka Engleske, kako stvari stoje, ostaje u domeni četvrtstoljetnog sna.

bolegr @ 17:38 |Komentiraj | Komentari: 3 | Prikaži komentare
©
Creative Commons License
Based on a work at www.bolegr.bloger.hr.
Permissions beyond the scope of this license may be available at http://www.bolegr.bloger.hr
crta


crtice i tockice
Index.hr
Nema zapisa.