crta

Blog - srpanj 2011
nedjelja, srpanj 31, 2011

Ljubiša Stojanović Louis

(25. lipnja 1952 – 31. srpnja 2011)bolegr @ 18:55 |Komentiraj | Komentari: 0
utorak, srpanj 26, 2011

 

 

 

Elana nekad bilo. Poleta isto.

Danas ničega. Čista oskudacija.

 
bolegr @ 11:38 |Komentiraj | Komentari: 6 | Prikaži komentare
nedjelja, srpanj 24, 2011
 Josip Bobi Marotti

(18.12.1922 - 24.07.2011)

bolegr @ 19:33 |Komentiraj | Komentari: 0
subota, srpanj 16, 2011

 

 Samo da sredim misli, kupaonicu, račune.


bolegr @ 08:27 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
srijeda, srpanj 6, 2011

Nakon svih dosadašnjih pothvata obogaćivanja spomeničke baštine Republike Hrvatske, Splitske županije, grada Splita, odnosno njegove Rive na kojoj se i sa Šolte vidi špalir zaslužnih Hrvata koji su svojim likom i djelom omogućili postavljanje svojih spomenika, i nakon što se cijeli svijet poklonio splitskom Isusu koji je nadrastao sve dosadašnje Isuse razasute po cijelom planetu, tako da posade američkih i ruskih svemirskih letjelica svjedoče riječju i slikom kako se vidi i iz svemira te na svojim orbitalnim letovima zaobilaze ovo područje kako ne bi krilom ili repom zakačile ruku ili nedajbože krunu Isusovu, splitski je rođonačelnik jednoglasno odlučio gradu podariti još jedno velebno djelo koje su načinili drevni bauštelski neimari pod ravnanjem akademskog slikara Pošipa Dotterija Binija, čime je udaren armiranobetonski temelj očuvanju Jeronimovih stijena od propadanja uzrokovanog ubibože dosadnim prešetavanjima stoke sitnog zuba koja nesmiljeno narušava ravnotežu ovog prirodnog blaga i potencijalnog staništa svih onih koji to mogu debelo platit.

Na svečanom otvorenju, uz diskretnu glazbenu pratnju opernog ansambla splitskog Hrvatskog narodnog kazališta pod dirigentskom palicom intendanta Muška Ducala osobno, okupljenim turistima, Hrvatima i rodbini, rođonačelnik je Koželj Rumke rekao:

- Jednon sam već reka, pa sam onda još jednon reka, kad izgubin sve, imaću Rvasku. I na tome radin. I to san van tia reć, nemote dozvolit da komunsti ope vladaju Rvaskom! Raskolili su Adeze koji je stvara državu, poslali su u zatvor Norca i Glavaša, Antu Gotovinu i sve rvaske eroje. Tuđman je umra i oni sad oće treću Jugoslaviju! Nemote in to dozvolit! Sve je ošlo u krivon smjeru upravo zbog tie urbani jugonostalgčarski tipova koji su i Adeze doveli dovde. Adeze je moro bit za rvaski narod i državu, jer su oni i pokrenli cili pokret. Na žalost, okrenilo se naopako. Zato vas pozivan! Budimo jedinstveni i zaštitimo moju imovnu, jer idemo prema trećoj Jugoslaviji! Nije bitno ko će biti vlast, bitno da to bude rvaska vlast i da sam ja u njoj.

- Onako kako smo spomenicima na Rivi prepišali onog Ćiće Šanija, Ćin Šija, kako li se već zove, i njegovu glinenu vojsku, ka i sve Isuse po svitu bez da smo iskoristli oni kamen od slova od Tita, onog najvećeg jugonostalgčara svi naši naroda i narodnosti, pa mu je oni u Riju do pupka, oni peruanski do grudi, a onoga je kod Svi... Svibožina..., ma onoga u Poljskoj ovi naš rvaski nadrasta za cilu glavu, i vidi se ne samo do taljanske obale Jadranskog mora nego se sigurno vidi i iz samog Vatikana, e tako smo zajebali i Amere.

- Imamo mi svoje Rušimore! - dodao je - Mi gradimo, mi ziđemo! Sagradli smo otele i ristorane, sagradli smo i trgovačke centre i vrtće, sagradli smo i plaže, sve po pravu jačega, i po planu, ali ne po onon urbansčkojugonostalgčarskom već po mom rvaskon planu! Tako i sad, vođe na Marjanu, našen svetom brdu, otvaran ovi spomenik sebi, a ako mi to ne bude dovoljno, ja ću još četri glave dat izbetonirat da ih bude više nego amerčki presjednika! Eto, to je bila moja želja, i ja san sve napravija da je ostvarin, a grad nije ima apsolutno nikaki troškova osin mene.

Uz napomenu kako je riječ o njegovom osobnom daru gradu iza kojeg ne stoje nikakvi stranački interesi, te da će od svega veliku korist imati i splitski turizam, rođonačelnik je pojasnio kako se u projekt realizacije cijele akcije krenulo odmah nakon njegovog osobnog jednoglasnog usaglašavanja i usvajanja.

- Osim toga, kako je zaslužija Isusa, Split je tako zaslužija i ovi spomenik, a zaslužujen ga i ja. I nije svejedno što će u turističkin vodičima pisat kako je najveći Isusov kip upravo u mojen, oćureć našen, gradu i što je i moja najveća glava upravo u našen gradu. I ne virujen da će ko imat šta protiv. Bog vas blagoslovija! - zaključio je.

(splitski rođonačelnik Koželj Rumke, u Splitu, podno Marjana, jedno nedjeljno rano popodne, nakon mise, negdje oko termina primanja Hrvatske u Zajednicu rudimentarnih ostataka Europske unije)

Rušimore kod Splita

Rušimore kod Splita

___________________________________________________________________________________________________
Napomena: svaka slučajnost je slična i autor se ograđuje od bilo kakvih institucija, insinuacija, asocijacija, udruga i drugih poruga.

bolegr @ 10:43 |Komentiraj | Komentari: 4 | Prikaži komentare
ponedjeljak, srpanj 4, 2011
 Napisati kako se praznina razlijeva prilično je besmisleno. Poput širenja tame ili tona tišine.

A stanje je upravo takvo. Poput razlijevanja praznine i širenja tame. I ima boju zvuka tišine.

Besmisleno. Kao i ovo što trenutno čitaš.

bolegr @ 13:39 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
©
Creative Commons License
Based on a work at www.bolegr.bloger.hr.
Permissions beyond the scope of this license may be available at http://www.bolegr.bloger.hr
crta


crtice i tockice
Index.hr
Nema zapisa.