crta

Blog - srpanj 2014
subota, srpanj 26, 2014
Subota popodne. Zvizdan ljetni. Kiosk nedržavni. Pred pultom ocvala lađa s novcem u ruci i podlakticom oslonjenom o na pult izložene novine. Znojem preslikala naslovnicu epehalnog izdanja dnevnog tiska, a poslije će doma pred ogledalo i umjesto pitanja o najljepšoj u kraljevstvu čitat naslove i najave senzacija dana. Nije baš sadržajno, al ni unutra nije puno bolje.
 
S druge strane pulta duhandžika se ne osvrće već bočno okrenuta jednom rukom pridržava poklopac licemjerštine zakona, a drugom vadi kutiju po kutiju istih cigareta (znam koje su, al nema majci naziva, imam i ja šešir, al ne reklamiram cigarete ko neki). Na stolici iza nje već kamara od jedno šteku i pol, a ona vadi li ga vadi. U jednom trenutku se okreće Lađi:
- Gospođo, nema s manjim slovima.
- Kak kod vas nikad nema?! Tam preko imaju! - uzvraća kalemberovskim glasom Lađa.
- Pa, nema. Vite da sam izvadila sve i sve su iste. Ote preko.
- Onda ne bum niš. Ja to ne mrem gledat! I još ste bezobrazna...
 
Otplovi Lađa put Afrike, a duhandžika mi se kolutajuć očima obrati.
- Danima mi dolazi, svaki dan i traži cigarete s malim slovima upozorenja o zdravlju jer ta ne vidi. Ona maltretira, drugi čekaju, a ja joj ne mrem niš.
 
Suosjećajno kimnem glavom nit ne pokušavajući smisliti neko suvislo rješenje, ipak sunce tjera na siestu, a trafikantica uzimajući mi novac za prodanu robu, dodaje:
- Znate sused, već sam joj probala reć da ak ju cigarete ne ubiju, slova sigurno nebuju.
- I?
- I opet niš.
Slegnem ramenima.
- Hvala Vam, doviđenja.
- Doviđenja sused.


slova ubijaju

bolegr @ 19:49 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
utorak, srpanj 1, 2014
Zoki bar

bolegr @ 22:01 |Komentiraj | Komentari: 0

Hamburg - Singapore - Manaus - Zürich - Zagreb, 30. linja 2014.

Prema informacijama koje je jedan od najuglednijih njemačkih medija Der Spiegel prije same utakmice dobio direktno od Wilsona Raja Perumala [čit.: Vilson Raj Peri Malo], Singapurca, širom svijeta poznatog i po nadimku Velibor Džarovski Dalekog Istoka, dugogodišnjeg koordinatora nogometnih terenaca, funkcionara te kladioničarskih poduzetnika: "Utakmica će završiti 4:0, a Kamerun će u prvom poluvremenu dobiti crveni karton", koje perfidno objavljuje tek sad kad su Nijemci sigurni da se njihova nogometna reprezentacija neće morati susresti sa Hrvatima u nekom četvrtfinalu, FIFA je, iako je u prvom trenu odustala od istrage o namještanju utakmice, nakon objeve svjedočenja ovog relevantnog nogometnog djelatnika, istragu ponovno pokrenula te odlučila drastično kazniti sudionike mutnih poslova koji nisu pod njihovim pokroviteljstvom.

Šef FIFA-ina osiguranja, Nijemac Ralf Mutschke [čit.: Ralf Mućke], objavio je kako će ova utakmica, a kao ogledan primjer FIFA-ine borbe protiv nezakonitosti u nogometu van njihovog pokroviteljstva, biti registrirana rezultatom 3:0 u korist Hrvatske. Sukladno poništenju rezultata, FIFA će zatražiti od poznate i relevantne hrvatske dnevne tiskovine jednako medijski tretiran demanti koji će se referirati na naslov s naslovnice tiskovine: "opet smo velesila", a koji treba glasiti: "opet nismo velesila" te ima biti objavljen na istoj stranici tiskan istom veličinom i vrstom slova.

Predsjednik HNS-a Davor Šuker izjavio je kako ne da se se neće žaliti na ovu odluku, već svesrdno podržava FIFA-inu borbu protiv nezakonitosti van njihove ingerencije, nevezano radi li se o milijunima eura ili o pokojem novčiću. Pot(puni)predsjednik HNS-a Zdravko Mamić obećao je održati konferenciju za medije povodom ove istrage. Predsjednik FIFA-e Sepp Blatter [čit.: Sep Plater] nekomentiranje istrage je opravdao zauzetošću koordinacijom poslovanja svih sudionika tekućeg svjetskog prvenstva. Predsjednik UEFA-e, Michel Platini [čit.: Mišel Platimi] pozdravio je Hrvatsku podršku FIFA-i. Predsjednik Ivo Josipović tradicionalno je odlučno ostao suzdržan podsjetivši sve kako je jednom već primio Michela Platinija, dok je kandidatkinja za predsjednicu Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović potvrdila da će i ona prvom prilikom službeno primiti Michela Platinija na Pantovčaku. Predsjednik najjače oporbene stranke u Hrvatskoj nije se oglasio povodom ovog događaja pravdajući šutnju zauzetošću istraživanjem povijesti stradavanja hrvatske nogometne reprezentacije.


bolegr @ 12:27 |Komentiraj | Komentari: 0
©
Creative Commons License
Based on a work at www.bolegr.bloger.hr.
Permissions beyond the scope of this license may be available at http://www.bolegr.bloger.hr
crta


crtice i tockice
Index.hr
Nema zapisa.