crta

Blog - kolovoz 2014
srijeda, kolovoz 20, 2014

- ... paradajzić, kokakolica...
- ... satić joge i jaknica, moreko i plažica...
- ... hlačice, čarapice, kapica...
- ... prstić, nogica i glavica...
- ... školica, domeko, sobica...

Još joj fali - ulica.

Ružo, sin ti ima dvanaest. Ne odgajaj kretena!


bolegr @ 14:49 |Komentiraj | Komentari: 7 | Prikaži komentare
četvrtak, kolovoz 14, 2014

Umro Robin Williams. Šteta. I mnogi ga se uhvatili pa razvlače, te kako je bio najbolji, te kako je bio najduhovitiji, te kako je bio ovo i bio ono i bio je tako dobar, duša od čovjeka da će u raju završit. Da baš. I odmah dobit titulu anđela.

Malo me tu muče nekonzistencija, nedosljednost i kontradikcija. Ništa strašno, mogu ja normalno spavati i jesti, nije to nesanica ili kakva boleština koja ti ubija volju za hranom, ali svejedno neke mi stvari nisu bistre.

Prvo, gdje su svi ti koji ga kuju u mrtve zvijezde bili kad je čovjeku trebalo pomoći, a eto isplivavaju informacije o depresiji, o materijalnim problemima, čisto ovozemaljske ljudske muke. I ne samo da ga dižu do neba, nego mu i mimo tih mitoloških regula mjesto u raju daju. Kakav raj? Koji raj? A dobro znaju da mjesta u raju nema za one koji su se samoubili, ali eto, Robina bi možda mogli preko veze, dobar čovjek bio i to, još ako se zemaljske namjesnike dobro podmaže, ne bi trebalo bit nikih problema za uć u kraljevstvo nebesko.

Meni, iskreno, žao čovjeka Robina Williamsa. Bilo mi tako da sam skoro paracitirao onaj grafit iz zagrebačke Krajiške ulice "Bože uzeo si krivog Senu!", osvanuo nedugo nakon jednog prvog maja. Ipak nisam. Prvo, kome bih se ja to kao obraćao, a drugo, kojeg bi to Williamsa trebalo ponuditi u zamjenu? Žao mi i njegovih nabližih koji trpe onu drugu stranu medalje ljudskosti na kojoj im oca smećad ljudskog roda razvlači ko hijene mrtav plijen. Ti su onda već potpisali ugovor za pakao.

Ali žao mi i onih stotina i tisuća djece, u Gazi i u Siriji, na istoku Ukrajine i u Iraku, u Brazilu, Kolumbiji, po afričkim zabitima i europskim vukojebinama, svih koja nemaju nekog svog Petra Pana, i ne samo djece već i odraslih, svih kraljeva ribara po predgrađima i podzemljima Pjongjanga, New Yorka i Bukurešta koji su maknuti u životni i medijski zapećak. Gdje je tu raj?

I? I šta ćemo sad? Ništa. Stisnuti vlasitim okovima svakodnevice za par ćemo ih dana zaboravit kao što ćemo zaboravit i smrt mnogih drugih, onih bliskih, onih dalekih, a bliskih, i bliskih, a dalekih. Sjetit ćemo ih se naletjevši slučajno na neki dobar njihov rad, osjetivši neku asocijativnu dobru vibru koja će nam barem malo razvedriti unutrašnjost glave i razvuć joj osmijeh po površini. Možda baš u trenu dok pokušavamo učinit nešto za one koji su još živi?

bolegr @ 10:09 |Komentiraj | Komentari: 0
subota, kolovoz 2, 2014
​Terasa napol natkrivena jednobojnom diskretnom tendom. Kontrast šarenilu o štrik iznad tende obješenog šarenog veša padobranskih dimenzija. I oblika. Dječica skakuću, šaraju kredom po pačvork stilom betoniranom dvorištu. Odrasli posjeli oko stola, čaše, djelomično ispunjene hladnim pjenušavim napitkom, ovlaš orošene kondenziranom vlagom.
- Znaš ono - veli jedan - kod Dubioze, kako ono ide: "nemoj vode vruć, kod nas i propuh ubija", tako nekako? E tako ti mene propuh ubi. U autu. Ženu klima, mene propuh. Ukući isto. Joooj (dlanom se po tjemenu lupi), tu me rasturi! Glava volka (raširi dlanove u orbitu oko nemalene glave).
- Aj, bogati, - drugi će - nemoj pretjerivat. Vjetar ti ne smeta, a propuh - smeta. A sve ista stvar. Vjetar - vjetar. Zrak se kreće s područja višeg ka području nižeg tlaka radi izjednačavanja tlakova. Jel to ide kroz vrata i prozor il bez njih - isto ti je.
- Ma znam ja to, nemoj meni fizku prodavat. Moš ti reć šta oćeš, al mene ti taj propuh ubi.
- Sve ti je to, bolan, u glavi. Taj propuh.
- Ma znam ja da je propuh u glavi, ali... ćekaj, ti to mene zajebaješ?!
- Nego šta.


 

bolegr @ 21:16 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
©
Creative Commons License
Based on a work at www.bolegr.bloger.hr.
Permissions beyond the scope of this license may be available at http://www.bolegr.bloger.hr
crta


crtice i tockice
Index.hr
Nema zapisa.